miercuri, 23 septembrie 2009


TNRS- Cum s-a lecuit suferinta domnului Mockinpott




Regia: Szabo K. István

Scenografia: Kiss Borbála

Muzica Originală: Ovidiu Iloc

Light Design: Lucian Moga

Cu: Georg Potzolli, Horia Dacian Nicoară, Eva Ungvari, Renate Müller-Nica, Lerida Buchholzer, Johanna Adam, Enikö Blénessy, Emöke Boldizsár, Iulia Maria Popa, Maria Anuşcă, Cristina Stoleriu, Cătălin Neghină, Ioana Blaga-Frunzescu, Laura Ilea, Rodica Mărgarit, Veronica Popescu, Dana Taloş

"Operă bufă în unsprăzece tablouri", scrisă în 1963, terminată în 1967/1968.

Domnul Mockinpott stă nevinovat în închisoare, este forţat să dea mită şi eliberat în cele din urmă. Soţia sa se culcă cu alt bărbat şi nu mai doreşte să ştie nimic de el; fostul angajator îl alungă de la locul de muncă; o operaţie de inimă îl ajută la fel de puţin ca audienţa la guvern. În final, el se adresează "Bunului Dumnezeu", care are cu totul alte alte preocupari, opinia sa fiind: "Las orice suferinţă, dar m-am convins o dată că prea putin îţi pasă şi socoteşti ca totul firesc e când ne-apasă", după care pare să-i meargă mai bine domnului Mockinpott - oricum el va merge mai bine, după ce a sfârşit, reuşind să îşi încalţe măcar pantofii corect.

Scrisă în vers iambic, piesa este epopeea unui om chinuit, care învaţă pe pielea sa cum să lase deoparte plânsul şi să se pună pe treabă.

http://www.sibfest.ro/Cum-S-a-Lecuit-Suferinta-Domnului-Mockinpott.aspx

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu