joi, 26 mai 2011

Programul Festivalului International de Teatru de la Sibiu 2011

“Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi dimensiune din lume. Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogată şi variată şi aduce publicului producţii reprezentative ale marilor companii din străinătate şi din România, spectacole de stradă în oraşul vechi, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, circ, spectacole de lumini, muzică, pantomimă, conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât, mai ales, în spaţii neconvenţionale, transformând Sibiul într-o veritabilă capitală culturală a lumii”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, secţiunea “Spectacole eveniment” a festivalului va prezenta producţiile unora dintre cei mai importanţi şi apreciaţi artişti de pe scena internaţională, oferind publicului din România şansa de a vedea producţii de excepţie.

Una dintre cele mai bine cotate companii japoneze de teatru experimental, Yamanote Jijosha, va reveni la Sibiu pentru a prezenta spectacolul “Parfum de iubire, parfum de tămâie”, folosind tehnica de interpretare numită Yojo-han.

Tot în cadrul acestei secţiuni, festivalul oferă un focus Ascanio Celestini, unul dintre cei mai cunoscuţi actori, dramaturgi şi regizori de film italieni ai momentului. Faimosul regizor italian va prezenta la Sibiu trei dintre producţiile sale – “Oaia neagră”, “Poveşti despre nebuni” şi “Fabrica”.

Burgtheater Viena va prezenta, în premieră în România, în cadrul acestei secţiuni, spectacolul “Portretul lui Dorian Gray”, în regia lui Bastian Kraft.

Potrivit specialiştilor teatrului, unele dintre cele mai aşteptate spectacole din acest an sunt “Idiotul”, în regia lui Eimuntas Nekrošius, câştigător al Premiului UBU pentru teatru, “A fost odată Andrzej, Andrzej, Andrzej şi Andrzej”, o producţie despre legendele culturii poloneze, “Leonce şi Lena”, spectacolul care a fascinat scena teatrală europeană prin formula de teatru de improvizaţie a regizorului Zoltán Balázs, şi “Amancio Prada – dans macabru”, o producţie a faimosului Teatro de La Abadía."

PROGRAMUL AICI.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu