marți, 10 mai 2011

Ispita de a Exista


Naşterea, co­pilăria, iz­go­nirea de acasă, dra­gostea pentru Fried­gard Thoma, mo­artea, adică exis­tenta în­treagă a lui Emil Cioran, sunt sur­prinse în "Ispita Cioran", ul­timul spec­tacol rea­lizat de re­gi­zorul Ga­vriil Pinte la teatrul din Sibiu.

Omagiu adus lui Emil Cioran odată cu cea de-a o suta ani­ver­sare, spec­ta­colul este unul ne­con­venţional, des­făşurându-se într-un vagon de tramvai pe ruta Sibiu-Răşi­nari şi retur. Călătoria por­neşte de la in­trarea prin­ci­pală a Mu­zeului în Aer Liber, cu opriri scurte de-a lungul Pă­durii Dum­brava şi cu un popas mai lung la Răşi­nari. Ale­gerea spaţi­ului de joc nu este una întâm­plătoare, pentru că spec­ta­colul se do­reşte a fi călătoria sim­bo­lică de în­toar­cere a ma­relui fi­losof la Ră­si­nari.

Pre­miera spec­ta­co­lului va avea loc sâm­bătă, 14 mai, la ora 14, ur­mând ca spec­ta­colul să se mai joace du­mi­nică, 15 mai, de la ora 14 şi sâm­bătă, 21 mai şi du­mi­nică, 22 mai, de la ora 18. Bi­le­tele la spec­tacol costă 30 de lei, re­spectiv 20 de lei cu re­du­cere şi pot fi cumpărate de la Agenţia Tea­trală sau on­line pe bi­lete.sib­fest.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu